Beste klant,
Als voorbeeld hebben wij een gebraad gebakken van ongeveer 600 gram, opgevuld met onze truffelvulling.
De baktijd is afhankelijk van het gewicht van het gebraad. De algemene regel is: 1 uur baktijd voor de eerste kilo, per volgende kilo een half uur bij. Dus bijvoorbeeld een gebraad van 2 kg moet zeker 1,5 uur in de oven staan.
Opgelet! Elke oven is anders. Het kan dus zijn dat uw gebraad niet gaar is na de aangeraden baktijd. Daarom is het handig dat u de kerntemperatuur meet met een kernthermometer. Wanneer die 70 °C is of hoger, is uw gebraad gaar.
Bereiding ( voor een gebraad van 600 gram):
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Neem het gebraad uit zijn verpakking en kruid het volledig met kalkoenkruiden.
- Leg het gebraad in een ovenschotel. Vetstof bijvoegen is niet nodig. Het spek rond uw rollade zorgt ervoor dat uw gebraad sappig blijft.
- Doe aluminiumfolie over uw ovenschotel en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Na 45 min. haalt u de aluminiumfolie eraf en laat u het gebraad nog 15 min. verder kleuren.
- Meet met de kernthermometer of de kerntemperatuur van uw gebraad minstens 70°C bedraagt.
- Indien gaar, haalt u het netje en het spek van uw gebraad en snijdt u het gebraad in schijfjes.
- Dresseer het vlees op een bord samen met bijvoorbeeld een appeltje met veenbessen en kroketjes
Smakelijk!
Groetjes,
Het VDS-team